Om Oss

Välkommen till oss på Rattens Trafikskola!

Vi är en lokal trafikskola i Sollentuna Centrum som grundades 1993 och har sedan dess funnits på en och samma ställe, på Aniaraplatsen i Sollentunas hjärta. Sedan trafikskolan grundades har vi hjälpt tusentals elever till körkortet. Vi har många föräldrar som gick sin körkortsutbildning hos oss och vars barn nu kommer till oss på Rattens. Vi kan inte uttrycka hur glada det gör oss!

Under åren har vi har utbildat i AM, B, MC och även Taxi. Under alla dessa år har vi hela oförtrutet jobbat mot ett och samma mål: att vara Sollentunas bästa trafikskola!

Vi eftersträvar kundbemötande i världsklass. Hos oss ska du känna dig väl omhändertagen hela vägen. Om du inte är nöjd, så är inte vi nöjda. Det är vår filosofi.

Hos oss kan du få hjälp med allt som har med körkort att göra. Vi är en körskola som erbjuder körlektioner, intensivutbildningar, riskutbildningar och annat som rör körkortet. Vi kan dessutom hjälpa dig att boka ditt kunskaps- och förarprov hos Trafikverket.

Det bästa läget i Sollentuna

Rattens Trafikskola är bra på många saker men det är främst två saker våra elever ger oss beröm för och dessa är utomordentlig trevligt bemötande och det fantastiska läget på Aniaraplatsen i Sollentuna Centrum, intill pendeltågstationen och bussar.

Vi finns precis mitt i området där Trafikverket genomför sina uppkörningar. Detta leder till att våra rutter som du kommer att köra när du övningskör med oss är väldigt lika de rutter som Trafikverket kör på under förarprovet. Detta är en stor fördel som gynnar våra elever då de känner sig trygga när det är dags för uppkörning. Många av våra elever kommer från andra orter eftersom man har bokat förarprovet här i Sollentuna.

Säkerhet, miljö och pedagogik

Våra värdeord som vi arbetar efter är säkerhet, miljö och pedagogik. Det betyder att vi prioriterar våra elevers säkerhet, bland annat genom valet av våra övningsbilar. Vi har valt att använda oss av Volkswagen Golf – en av de säkraste och populäraste bilarna på marknaden. Detta på grund av att vi vill säkerställa att våra elever både känner sig trygga i trafiken och med hantering av fordonet när de övningskör med oss. I vår undervisning tar vi största möjliga hänsyn till miljön och lär därför ut enligt principerna för ”Eco Drivning”. För dig som blivande förare har det förutom miljötänk också en påverkan på plånboken när du lär dig att minska bränsleförbrukningen och slitaget på bilen.

Vi ställer höga krav på våra utbildare, likaså med våra studielokaler och våra fordon. Pedagogiska lärare är viktigt för att våra elever ska lyckas ta sina körkort och samtliga våra lärare har över 10 års erfarenhet av yrket.

Våra standardlektioner är 80 minuter långa. Vi har nämligen märkt att längre och intensivare lektioner är bättre för inlärningen. Det är dessutom lättare att planera in för elevernas del.

Välkommen till oss!

© 1993- Rattens Trafikskola | Köpvillkor, GDPR & Cookies | Bankgiro: 352-3628